Пилешки жулиени с домати, гъби и кашкавал
Печени пилешки хаки в доматен сос с гъби и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 800-900 г пилешко филе
- сол и пипер
- олио
- 500 мл доматен сос
- 200 мл готварска сметана
- 400 г кашкавал
- босилек
- 6 скилидки чесън
- 1 буркан или консерва гъби (неголям)
- магданоз или босилек за украса
- лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на пържоли като изтъните. Овкусете със сол и пипер и запечете в намазнен тиган колкото да се запечатат. Може да печете и на грил тиган. След това оставете леко да се охладят и нарежете на лентички. Разпределете месото в 4 гювечета или в малка тавичка.
2. Гъбите отцедете от соса и анрежете на шайби. Поръсете върху месото.
3. В купа смесете намачкания на паста чесън с доматения сос и сметаната. Добавете наситнен пресен или 1 ч.л. сух босилек. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре. С този сос залейте пилето и гъбите.
4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
5. Извадете, поръсете с рендосания кашкавал и допечете за още 5-6 минути.
6. Сервирайте с резен лимон и украса от зеленини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ