Пилешко задушено с картофи, гъби и моркови
Средно | Порции 4
| Видяна: 4931
Много лесна и вкусна манджа с пиле.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 пилешки кокал
- 4 бутчета (долната част)
- 2 картофа
- 4-5 бейби моркова
- 6 гъби
- 2 стръка зелен лук
- 4 скилидки чесън, счукан
- сол и пипер
- по желание пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Пригответе всички зеленчуци, като ги измиете и обелите морковите и картофите. Нарежете картофите на кубчета, а лука на филийки. Измийте гъбите и зеления лук и ги нарежете. Обелете чесъна и го счукайте с нож.
Сложете пилешкия кокал, бутчетата, лука, чесъна, картофите и морковите в тенджерка или тенджера с двойно дъно и ги сварете.
Варете за около 5-10 мин. и намалете котлона, така че ястието да къкри до омекване на картофите.
Поднесете с ориз или паста.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ