Регистрация

Пилешки хапки по индийски с кисело мляко и ориз

Пилешки хапки по индийски с кисело мляко и ориз
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1500

Индийско пилешко с подправки и сос с домати и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450-500 г пилешки гърди
  • 200 мл кисело мляко
  • 1 с.л. гарам масала
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1 ч.л. рендосан на ситно пресен джинджифил
  • 1/2 ч.л. кимион
  • лют пипер на вкус
  • щипка канела
  • 4 скилидки чесън
  • 200 мл доматен сос
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.ч. ориз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на големи хапки.

2. Намачкайте чесъна в купа, добавете джинджифила, канела, кимион, гарам масала, кориандър и лют пипер. Залейте с киселото мляко и разбъркайте.

3. Накиснете в получената смес месото и приберете в хладилник за 1-10 часа.

4. Наситнете лука и го запържете в олиото. Добавете месото, без да го отцеждате от маринатата. Щом се посготви или започне да залепва за дъното на тигана, добавете доматения сос и захарта. Сипете и 2 с.л. от маринатата и гответе до пълно разваряване на мръвките.

5. Направете си традиционен бял ориз за основа на ястието. Готовото месо сервирайте върху ориза, като сипете и от соса. За финал можете да поръсите с пресни листа кориандър, ако разполагате.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта