Панирани пилешки хапки в бити белтъци
Панирано пиле по китайски с чушки, лук и азиатски сос.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко филе
- 4 белтъка + 1/2 ч.л. сол
- 4 с.л. царевично нишесте
- 500 мл олио
- 10 скилидки чесън
- 1 глава червен лук - около 100 г + 1 с.л. олио
- 2 моркова
- 1 червена и 1 зелена сладка чушка - големи
- 50 мл соев сос
- 1 с.л. оцет
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. кетчуп
- сол и чили на люспи на вкус
- 150 мл вода
- 1 ч.л. царевично брашно + 50 мл вода
- 150 мл вода
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на хапки. Разбийте белтъците със солта без да се получава гъста пяна, но все пак да са разпенени. Накиснете пилешките хапки вътре, поръсете царевичното нишесте и разбъркайте добре. Оставете настрана докато нарежете останалите продукти.
2. Нарежете морковите на кръгчета, лука - на полумесеци, чесъна - на шайби и чушките - на парчета.
3. В дълбок тесен тиган или тенджера сгорещете мазнината. Запържете 1/3 от месцата, като ги вадите по отделно и пускате в олиото. 2-2:30 минути на умерен огън са достатъчни. Вадете с решетъчна лъжица в чиния. Когато цялото месо е готово, преминаваме към зеленчуковата част.
4. В тиган изсипете лука, сложете да се подгрява и залейте с олио. Щом започне да цвърчи, добавете и чесъна и гответе като бъркате на умерен към силен огън за 2 минути.
5. Добавете моркова, гответе още 2 минути и след това и чушките и пак гответе 2 минути.
6. Залейте със соевия сос, кетчупа, оцета, захарта и мешайте. Овкусете с малко сол и чили на люспи. Гответе минутка.
7. Разбъркайте царевичното нишесте с 50 мл студена вода и залейте ястието. Бъркайте и щом кипне, залейте със 150 мл топла вода. Бъркайте и гответе 2 минути.
8. Добавете пилешките пуканки и мешайте 3 минути. Поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ