Пилешки филенца с кокос и пармезан
Печени пилешки гърди с коричка от кокос и пармезан.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди без кожа или пържоли от пилешки гърди
- сол и пипер на вкус
- босилек или риган
- 2-3 яйца
- 4 с.л. брашно
- 4 с.л. галета
- 2 с.л. пармезан (настърган)
- 2 с.л. кокосови стърготини
- 2-3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. При нужда изтънете пилешките филета като сложите между два листа стреч фолио и удряте с гладък чук за месо или стъклена бутилка докато станат с дебелина около 1,5 см. След това нарежете на филета със страни приблизително 10 см. и 5 см. След това обтрийте със сол, пипер и риган или босилек.
2. В една купичка сипете брашното, в друга разбийте две яйца и имайте готовност за трето, а в трета смесете кокосовите стърготини, пармезана и галетата, като добавите и подправка на прах, каквато избрахте за овкусяване на месото. Застелете си тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 200 градуса.
3. Овалвайте всяко месце първо в брашно, след това в яйце, после в галета и по желание отново в яйце и галета. Редете в тавата.
4. Покапете подредените филета със зехтин и печете 20-тина минути.
5. По желание сервирайте с млечно-чеснов или майонезен сос - връзва се доста добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ