Мариновани пържоли от бутчета с картофи и кашкавал
Печени пържоли от пилешки бутчета с картофи и коричка от кашкавал и копър.
Необходими продукти:
- 4 големи пържоли от пилешко бутче
- 6 с.л. соев сос
- 1,5 с.л. мед
- черен пипер
- 4 картофа
- сол и пипер
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. чесън на прах
- 100 г кашкавал
- пресен магданоз или копър за поръска
Начин на приготвяне:
1. Всяка от пилешките пържоли разрежете на 2 по-малки парчета. В купа разбъркайте меда и соевия сос до хомогенност и добавете черен пипер на вкус. С този сос залейте пилешкото и оставете настрана да се маринова.
2. Картофите обелете, измийте и нарежете на дебели шайби. Прехвърлете в тава като подредите на един ред шайбите плътно. Поръсете ги със сол, пипер и чесън на прах и покапете с 1 с.л. зехтин.
3. Върху картофите подредете пилешките месца. Покрийте тавата с фолио или капак и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
4. Рендосайте кашкавала и разгърнете пилешкото. Поръсете отгоре и върнете без покривало във фурната за още 10 минути.
5. Разпределете в индивидуални порции и поръсете с прясна зеленина за разкош и завършек на ароматната идилия. Сервирайте.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ