Пилешки стрипсове на фурна
Печено пилешко филе с галета и кашкавал тип хрупкави хапки от пилешки филенца.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди (пилешко филе)
- 1 яйце с готовност за второ
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- 1 ч.л. с връх горчица
- 1 ч.ч. брашно
- 70 г кашкавал
- черен пипер
- 100 г галета
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на лентички с цялата му дължина и дебелина, като прецените ширината да е около 1,5 см. Нека парчетата не са малки. Прехвърлете в купа.
2. Залейте със соевия сос, добавете горчицата, черен пипер на вкус и намачкания чесън. Разбъркайте много добре, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути. Може и 12 часа.
3. В една чиния си разбийте яйце и подгответе второ встрани, ако не стигне. В дуга сипете брашното. В трета - добавете галетата, а върху нея настържете на ситно ренде току-що извадения от хладилника кашкавал и разбъркайте. Застелете си голяма тава с хартия за печене.
4. Взимайте пилешко филенце, овалвайте първо в брашно, след това в разбито яйце, после в галета и на финала редете в тавата. Работете така докато направите цялото месо.
5. Пъхнете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
6. По желание поднесете с барбекю сос или сос от равни количества майонеза и кисело мляко с намачкан чесън, сол и наситнен копър или босилек.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ