Регистрация

Печени броколи с моцарела

Печени броколи с моцарела
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1185

Броколи на фурна с яйчена заливка, моцарела и картофена основа - една различна вегетарианска муска или мусака без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава броколи
  • вода
  • 1 с.л. мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 2 големи картофа
  • 1-2 с.л. растителна мазнина за намасляване на тавата
  • 3 яйца + 50 мл мляко
  • сол и пипер
  • 2 топки моцарела - около 200-250 г общо

Начин на приготвяне:

1. Разрежете броколито на съцветия и отстранете кочана. Ако цветчетата са прекалено големи, разполовете ги огледално.

2. Измийте броколите, прехвърлете в тенджера и залейте с вода. Добавете 1 с.л. мляко и 1 ч.л. сол. Сложете на котлона да кипват на умерен огън. 2 минути след като са заврели, трябва да махнете.

3. През това време обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кръгчета, малко по-дебели от чипс. Прехвърлете в купа и залейте с вода.

4. Намазнете дъното и стените на йенска тенджера с олио. Подредете на дъното 2/3 от картофените кръгчета като застъпвате наполовина.

5. Готовите броколи изсипете в гевгир и залейте с течаща студена вода, за да спрете процеса на варене. Изсипете ги върху картофите. Можете с ръце да ги обърнете с цветчето нагоре, като не е необходимо да са на един ред - може да се получи и по-дебел пласт.

6. Наредете останалите шайби картофи встрани, залепени по стените на тавата.

7. Разбийте яйцата с 50 мл мляко, сол и пипер. Злейте ястието.

8. Нарежете моцарелата на кръгчета и подредете върху броколите.

9. Пъхнете в студена фурна и пуснете на 180 градуса. Ако сгорещите печката предварително, рискувате йена гласът да се спука. Гответе 40 минути.

10. Извадете, охладете леко и нарежете с шпатула като парчета за мусака. Сервирайте топло.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта