Пилешко филе с броколи и бешамел
Печени пилешки хапки с броколи под заливка от бешамел и коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 глава броколи около 500-600 г
- сол и пипер
- 4 с.л. зехтин
- 500 г пилешко филе
- 1 ч.л. риган
- 100 г масло
- 3 с.л. брашно
- 1 л пълномаслено прясно мляко
- щипка индийско орехче
- 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Пилепкото месо нарежете на хапчици, прехвърлете в йенска тава и поръсете със сол, риган и пипер. Покапете с 2 с.л. зехтин и разбъркайте. След това заравнете.
2. Броколите накъсайте на съцветия, измийте и разполовете всяко цветче. Поръсете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. зехтин и подредете с цветовете нагоре върху пилешкото месо като забучите дръжките между месцата.
3. Маслото сложете в тиган или касерола и подгрейте на умерен огън. Щом се разтопи при непрестанно бъркане добавете на части брашното. Ще се получат трохи. Тях започнете при непрестанно бъркане да заливате с млякото докато се абсорбира цялото. Намалете котлона и бъркайте докато сосът се сгъсти. Овкусете го със сол, пипер и индийско орехче и залейте с него броколите.
4. Сложете капак или покрийте с фолио. Пъхнете във фурна и включете на 200 градуса. Гответе 40 минути.
5. Рендосайте кашкавала. Отхлупете ястието и поръсете с кашкавал. Върнете във фурната на същата температура за още 10-12 минути. После е готово за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ