Регистрация

Пилешки крилца с анансова глазура

Пилешки крилца с анансова глазура
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4409

Пилешки крилца с плодове и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • обезмаслен готварски спрей
  • 28 – 30 замразени пилешки крилца
  • ¼ ч.ч. кафява захар
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 2 ч.л. пресен джинджифил, настърган
  • ½ ч.л. едро смлян червен пипер
  • ½ ч.ч. сок от ананас
  • ½ ч.ч. пилешки бульон с ниско съдържание на сол
  • 2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
  • ¼ ч.ч. зелена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на кубчета

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200°С.

2. Напръскайте с готварски спрей тавичка за печене.

3. Сложете крилцата и печете 50 мин. или докато кожичката стане хрупкава.

4. В малка тенджерка смесете захарта, царевичното нишесте, джинджифила и червения пипер на умерен огън.

5. Прибавете ананасовия сок, бульона, соевия сос и сладката чушка и разбъркайте.

6. Покрийте и оставете да къкри за 15 мин.

7. Със сладкарска четка намажете крилцата с глазурата от всички страни и печете още 10 мин.

8. Сложете в чиния за сервиране с останалата глазура, сложена в купичка за потапяне.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта