Пилешки крилца с анансова глазура
Пилешки крилца с плодове и соев сос.
Необходими продукти:
- обезмаслен готварски спрей
- 28 – 30 замразени пилешки крилца
- ¼ ч.ч. кафява захар
- 1 с.л. царевично нишесте
- 2 ч.л. пресен джинджифил, настърган
- ½ ч.л. едро смлян червен пипер
- ½ ч.ч. сок от ананас
- ½ ч.ч. пилешки бульон с ниско съдържание на сол
- 2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
- ¼ ч.ч. зелена сладка чушка, почистена от семената и нарязана на кубчета
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200°С.
2. Напръскайте с готварски спрей тавичка за печене.
3. Сложете крилцата и печете 50 мин. или докато кожичката стане хрупкава.
4. В малка тенджерка смесете захарта, царевичното нишесте, джинджифила и червения пипер на умерен огън.
5. Прибавете ананасовия сок, бульона, соевия сос и сладката чушка и разбъркайте.
6. Покрийте и оставете да къкри за 15 мин.
7. Със сладкарска четка намажете крилцата с глазурата от всички страни и печете още 10 мин.
8. Сложете в чиния за сервиране с останалата глазура, сложена в купичка за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ