Пилешки крилца с пюре от червени картофи
Пилешки крилца с гарнитура.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки крилца
- висококачествен зехтин екстра върджин
- едра сол
- натрошен пипер
За пюрето от червени картофи:
- 6-8 малки червени картофа
- зехтин екстра върджин
- едра сол, натрошен пипер, прясна мащерка
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Поставете крилцата на плитка незалепваща тава. Покрийте със зехтин, сол и пипер. Печете за около 40-50 минути, като ги обръщате, докато не станат златистокафеви.
На пюрето:
1. Сварете картофите добре. Пренесете ги в тава и покрийте добре със зехтин. Внимателно намачкайте с вилица или лъжица за пюре. Поръсете още зехтин и сол и пипер. Вземете листенцата на мащерката и също ги изсипете над картофите.
2. Сложете във фурната, точно когато пилето е почти готово. Печете докато кожите на картофите не станат хрупкави, около 20 минути.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ