Регистрация

Пилешки жулиени с гъби, лук и сметана

Пилешки жулиени с гъби, лук и сметана
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2258

Пилешки хапки в сметанов сос с гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 500 г пресни печурки
  • 500 г пилешко филе
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. брашно
  • листата на връзка магданоз
  • 100 мл течна млечна незаквасена готварска сметана
  • 200 мл заквасена сметана
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на малки хапки гъбите, лука наситнете, а пилешкото месо нарежете на хапчици.

2. В голям тиган с незалепващо покритие сгорещете на силен огън 1 с.л. олио, добавете 15 г масло и изсипете половината от гъбите. Гответе при непрестанно бъркане 4 минути и извадете в отделен съд. Повторете същото с олиото, маслото и другата половина гъби.

3. След като извадите всичките гъби, сипете 1 с.л. олио и изсипете в тигана пилешките жулиени. Гответе и бъркайте 4 минути.

4. Добавете лука, размешайте, намалете огъня на умерен към слаб и сложете капак. Гответе 4 минути.

5. Овкусете със сол и пипер, върнете гъбите, поръсете брашното, разбъркайте и залейте с двата вида сметана. Изчакайте да кипне, намалете огъня на слаб и сложете капак. Оставете да се готви 5 минути.

6. Добавете наситнения магданоз, размешайте, рендосайте отгоре кашкавала, сложете капака и спрете огъня. Оставете на котлона за 3 минути. След това можете да сервирате.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта