Пиле жулиен с гъби и сметана
Пилешки хапки с гъби в сметанов сос с кашкавал.
Необходими продукти:
- 400 грама пилешко филе
- 400 грама гъби
- 2 глави лук
- 200 грама кашкавал
- 300 мл заквасена сметана
- 2 с.л. брашно
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешките гърди и ги нарежете на хапки.
2. Лука нарежете на ситно, гъбите - на полумесеци. Запържете лука в разтопеното масло и щом започне да покафенява, изсипете и гъбите.
3. Гответе до омекване на гъбите, след това прибавете пилешките хапки, сол и пипер на вкус и залейте със сметаната.
4. Брашното загрейте на тиган без мазнина и го изсипете в ястието. Разбъркайте и гответе още няколко минути или докато прецените, че е готово.
5. Разделете в две блюда и настържете отгоре кашкавал. Сервирайте с любимия хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ