Пилешки жулиени с печурки
Пържени пилешки късчета с гъби и кисели краставички.
Необходими продукти:
- 4 пилешки филета
- 300 грама гъби печурки
- 2 глави кромид лук
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици олио
- ½ чаена чаша бульон (гъбен или пилешки)
- ½ чаена чаша прясно мляко
- 3 кисели краставички
- 1 супена лъжица горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвяме пилешките филета на жулиени (ивици с дължина 7-8 см и широки около 1 см.), гъбите на едро, а лука на шайби.
В тиган в сгорещената комбинация от масло и олио се изпържват жулиените, малко след тях добавяме и лука и гъбите и продължаваме да пържим още 5-6 минути. Добавяме бульона и млякото и ги оставяме да къкрят 10-тина минути. Подправяме с горчицата, солта и черния пипер. Разбъркваме и след две минути махаме от котлона. Нарязваме киселите краставички на жулиени и ги добавяме към вече готовото ястие.
Сервираме и се наслаждаваме на едно добре сготвено ястие!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ