Пилешки гърди с чеснов сос
Пилешко филе със сушени домати, босилек и сос Айоли.
Бон Апети
Излъчен на 10.04.2018
Печените пилешки гърди на грил често стават сухи и имат крещяща нужда от сос, за да могат да се хапват с лекота и апетит. В тази рецепта не е нужно да ги изсушавате нарочно, но пък нищо не пречи да ги сервирате с приятен сос на чеснова основа с добавка от ароматни подправки и сушени домати.
Пилешките гърди се готвят по най-лесния начин - изтъняват се като се режат на половина през дебелината, след това се овкусяват със сол и пипер, покапват се със зехтин и се пекат на скара, барбекю или наребрен тиган. След като се охладят, се режат на по-малки филенца.
Сосът е на основата на сос Айоли. За него голямо количество чесън се намачква със сол и зехтин или олио докато се получи гъста и силно ароматна чеснова паста. Лора и Стоян я обогатяват с добавка от наситнен пресен босилек, пушен пипер, риган и наситнени сушени домати от буркан със зехтин.
Ястието се сервира като гъстия сос поляга на дъното на чиния, а върху него се редят пилешки хапчици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ