Пиле по гръцки с млечен сос
Пилешки гърди със заливка от кисело мляко.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 1 лимон
- 1 ч.л. сух риган
- 4 с.л. зехтн
- 200 мл кисело мляко
- 2 килидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. каперси
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на пържолки или филенца. Смесете 50 мл от киселото мляко с ригана, едната намачкана скилидка чесън и сока на половината лимон. Месото обтрийте хубаво със сол и пипер, залейте със сместа, разбъркайте и приберете в хладилник да се маринова за 2-24 часа (колкото време имате).
2. Извадете пилешкото месо и без да оттръсквате особено щателно от маринатата, го запечете двустранно в намазнен наребрен тиган, скара или грил.
3. В купа изсипете останалото кисело мляко. Добавете в него нарязаните на едро каперси, останалия лимонов сок, намачканата втора скилидка чесън и разбъркайте.
4. Краставицата обелете, рендосайте на деро ренде и след това с ръце изстискайте, за да се дехтидратира. Добавете стърготините в млечния сос, разбъркайте финално и поднесете пилешките филета със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ