Хрупкави панирани пилешки гърдички
Печени пилешки гърди с коричка от ароматни трохи.
Необходими продукти:
- 2-3 комплекта пилешки гърди (4-6 части пилешки гърди)
- 100 г брашно
- 3 яйца
- 2 с.л. лимонов сок
- 120 г галета (още по-добре става с галета панко)
- 50 г настърган пармезан
- 1 с.л. чесън на прах
- кората на един лимон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Всеки комплект пилешки гърди разделете на двете основни части, а после всяка от тях изтънете като разрежете на две еднакви по големина, но по-тънки парчета. Месото обтрийте със сол и пипер.
2. В една купа изсипете брашното, с готовност за добавяне на още при нужда. Във втора - разбийте яйцата и добавете в тях лимоновия сок. В трета изсипете галетата и я смесете със сол и пипер, пармезана и чесън на прах. Разбъркайте. Застелете тава с хартия за печене.
3. Взимайте по едно парче пилешко филе и овалвайте - първо в брашното, после в яйцата и на финала - в ароматната галета. Редете в тавата.
4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.
5. Поднесете с чеснов, млечен или майонезен сос за потапяне и в компанията на пресни зеленчуци по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ