Регистрация

Хрупкави панирани пилешки гърдички

Хрупкави панирани пилешки гърдички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1222

Печени пилешки гърди с коричка от ароматни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 комплекта пилешки гърди (4-6 части пилешки гърди)
  • 100 г брашно
  • 3 яйца
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 120 г галета (още по-добре става с галета панко)
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 с.л. чесън на прах
  • кората на един лимон
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Всеки комплект пилешки гърди разделете на двете основни части, а после всяка от тях изтънете като разрежете на две еднакви по големина, но по-тънки парчета. Месото обтрийте със сол и пипер.

2. В една купа изсипете брашното, с готовност за добавяне на още при нужда. Във втора - разбийте яйцата и добавете в тях лимоновия сок. В трета изсипете галетата и я смесете със сол и пипер, пармезана и чесън на прах. Разбъркайте. Застелете тава с хартия за печене.

3. Взимайте по едно парче пилешко филе и овалвайте - първо в брашното, после в яйцата и на финала - в ароматната галета. Редете в тавата.

4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-25 минути.

5. Поднесете с чеснов, млечен или майонезен сос за потапяне и в компанията на пресни зеленчуци по избор.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта