Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци
Печени пилешки бутчета на фурна с ориз, лук и моркови.
Семейна вечеря с пилешко и ориз, приготвена по българска традиция с лучена запръжка показват кулинарните от канала Хапка по хапка. Това е познатото печено пиле с ориз, но от птицата се използва само най-вкусното месо - това на бутчетата. А ястието се прави както си трябва - веднъж с варене, веднъж с пържене и после с финално запичане на всичко заедно.
Пилешките бутчета се измиват и се сваряват във вода, подправена с наситнена глава лук, черен пипер и още зеленчуци по желание. Когато месото е готово, се вади. Приготвя се запръжка от лук и морков, добавя се ориз и се пържи докато зърната станат прозрачни. В тавичка се изсипва оризът, добавят се сварените бутчета, налива се бульон от готвенето на месото и се поръсва щедро с подправки на вкус. Запича се на фурна и се сервира.
Да си оближе пръстите човек - семпло, вкусно и народно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ