Пилешки бутчета с гъбено-сметанов сос
Пилешко със сметана, сирене, гъби и плодове.
Необходими продукти:
- 4 горни пилешки бутчета
- 500 г гъби
- 250 мл квасена сметана
- 1 банан
- 200 г ананас (може и от консерва)
- 200 г пушено сирене, нарязано на колелца
- 50 мл горчица
- подправка за пиле
- черен пипер
- соев сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите на малки парченца, сложете ги на дъното на йенска тенджера, смесете ги със сметаната и добавете щедро черен пипер. Нарежете банана на едри кръгчета и го прибавете в гъбено-сметановата смес.
2. Оваляйте бутчетата в соев сос и ги намажете с подправката за пиле, след което ги наредете върху гъбите и сметаната и ги натиснете, докато сосът ги покрие наполовина.
3. Сложете капака на йенската тенджера и печете на 250 ºС за 30 мин., без да загрявате предварително фурната.
4. През това време нарежете на кръгчета сиренето и ананаса. Извадете тенджерата, намажете с домакинска четка коричката на бутчетата с горчица, наредете отгоре резените пушено сирене, а върху тях ананаса, похлупете отново и печете още 15-20 мин.
5. Сервирайте с чаша хубаво вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ