Регистрация

Пилешки бутчета с гъбено-сметанов сос

Пилешки бутчета с гъбено-сметанов сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5191

Пилешко със сметана, сирене, гъби и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 горни пилешки бутчета
  • 500 г гъби
  • 250 мл квасена сметана
  • 1 банан
  • 200 г ананас (може и от консерва)
  • 200 г пушено сирене, нарязано на колелца
  • 50 мл горчица
  • подправка за пиле
  • черен пипер
  • соев сос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите на малки парченца, сложете ги на дъното на йенска тенджера, смесете ги със сметаната и добавете щедро черен пипер. Нарежете банана на едри кръгчета и го прибавете в гъбено-сметановата смес.

2. Оваляйте бутчетата в соев сос и ги намажете с подправката за пиле, след което ги наредете върху гъбите и сметаната и ги натиснете, докато сосът ги покрие наполовина.

3. Сложете капака на йенската тенджера и печете на 250 ºС за 30 мин., без да загрявате предварително фурната.

4. През това време нарежете на кръгчета сиренето и ананаса. Извадете тенджерата, намажете с домакинска четка коричката на бутчетата с горчица, наредете отгоре резените пушено сирене, а върху тях ананаса, похлупете отново и печете още 15-20 мин.

5. Сервирайте с чаша хубаво вино.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта