Пилешки бутчета по индийски
Мариновано пилешко в кисело мляко с индийски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 18.04.2017
Пилешко по индийски звучи като екстравагантна рецепта, която може да се реализира само в кухнята на някой качествен индийски ресторант, но се оказва едно бързо и лесно изпълнение, което отнема за направа около 20 минути в домашни условия. Освен това изисква съвсем малко продукти, а вкусът е хем екзотичен, хем приятен даже и за традиционалистите. Единственият минус на рецептата е, че месото трябва да престои в маринатата 24 часа. Но това не пречи да го заредим от предишния ден.
Маринатата се приготвя като в кофичка кисело мляко се добави намачкън чесън и микс от сухи подправки - куркума, кардамон, кориандър, индийско орехче, сол, черен и пушен пипер. По желание можете да добавите и чили на прах или лют пипер, за да стане пилешкото огнено. Или пък да го поднесете с лют сос за потапяне. Така приготвената млечна марината се разрежда с малко зехтин и в нея се накисва месото за едно денонощие. Можете да използвате и друга част от пилето - не е задължително да са бутчета.
След престоя в млечния овкусител месото се подрежда в тавичка и се пече за 40 минути на фурна. Ако застелете с хартиено фолио, ще си облекчите и миенето на тавата, така че готвенето ще ви отнеме наистина малко. По желание можете да поднесете със сос за потапяне, прясна салата или друг вид гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ