Конджи - бутчета с ориз по филипински
Пилешко с ориз и лук по филипински.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета (горна или долна част)
- 2 ч.ч. глутенов ориз
- 4 ч.ч. пилешки бульон
- 2 парчета джинджифил, обелен и нарязан на хапки от по 0,6 см
- 4 скилидки чесън, едро нарязан
- 1 глава лук или 2 шалота
- зелен лук
- 2 с.л. рибен сос
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете голяма тенджера и добавете зехтин. Запържете пилешкото, без да го разбърквате, докато покафенее от двете страни. Овкусете със сол и пипер.
2. Когато обърнете месото, добавете нарязания лук и сотирайте, докато пилешкото покафенее и от другата страна.
3. Добавете чесъна, разклатете леко съда и сложете суровия ориз.
4. Разбъркайте и налейте рибения сос. Добавете джинджифила, разбъркайте отново и прибавете пилешкия бульон.
5. Покрийте съда с капак и оставете да заври.
6. Когато заври, намалете огъня до умерен и продължете да разбърквате, за да не залепне оризът за дъното.
7. Проверявайте от време на време дали оризът е омекнал и ако не е, а сместа е прекалено гъста, добавете вода.
8. Поднесете готовия ориз в купа с пилешкото и украсено със зелен лук и/или пържен шалот, чесън и щедро количество черен пипер (или бял пипер).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ