Регистрация

Конджи - бутчета с ориз по филипински

Конджи - бутчета с ориз по филипински
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4963

Пилешко с ориз и лук по филипински.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета (горна или долна част)
  • 2 ч.ч. глутенов ориз
  • 4 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 парчета джинджифил, обелен и нарязан на хапки от по 0,6 см
  • 4 скилидки чесън, едро нарязан
  • 1 глава лук или 2 шалота
  • зелен лук
  • 2 с.л. рибен сос
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете голяма тенджера и добавете зехтин. Запържете пилешкото, без да го разбърквате, докато покафенее от двете страни. Овкусете със сол и пипер.

2. Когато обърнете месото, добавете нарязания лук и сотирайте, докато пилешкото покафенее и от другата страна.

3. Добавете чесъна, разклатете леко съда и сложете суровия ориз.

4. Разбъркайте и налейте рибения сос. Добавете джинджифила, разбъркайте отново и прибавете пилешкия бульон.

5. Покрийте съда с капак и оставете да заври.

6. Когато заври, намалете огъня до умерен и продължете да разбърквате, за да не залепне оризът за дъното.

7. Проверявайте от време на време дали оризът е омекнал и ако не е, а сместа е прекалено гъста, добавете вода.

8. Поднесете готовия ориз в купа с пилешкото и украсено със зелен лук и/или пържен шалот, чесън и щедро количество черен пипер (или бял пипер).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта