Пилешка пържола с бейби моркови и гъбен сос
Пържоли от пилешко бутче с глезоранска гарнитура.
Необходими продукти:
- 600 г обезкостени пилешки пържоли от бутче
- 150 г бейби моркови
- 6 чери домата
- шепа гъби
- 1/2 бучка масло
- царевично брашно
- галета
- червен пипер
- сол
- пипер
- микс от подправки
- яйце
- лук
- пилешки бульон
Начин на приготвяне:
На пилето:
1. Измийте месото и го нарежете на желаната големина за пържолите.
2. Пригответе смес от 1 ч галета, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. пипер, 1 ч.л. микс от подправки и 1 ч.л. червен пипер.
3. Сгорещете тиган и разбийте 1 яйце.
4. Добавете олио в тигана и потопете пилешкото в яйцето и след това в овкусената галета.
5. Пържете до златисто-кафяво.
6. Поднесете с бейби моркови, чери домати и гъбен сос.
На гъбения сос:
1. Измийте и нарежете гъбите на тънки филийки. Нарежете по същия начин и лука.
2. В тиган с малко олио (около 1 ч.л.) добавете лука и когато стане полу-прозрачен, сложете и бучка масло. Така маслото няма да се карамелизира.
3. Добавете гъбите и пържете като разбърквате до омекване. Налейте 1/2 - 3/4 ч пилешки бульон.
4. Покрийте съда с капак и оставете всичко да къкри за около 5 мин. След това прибавете 1/4 ч вода, смесена с 1 с.л. царевично брашно.
5. Сложете отново капака и оставете да къкри до сгъстяване на соса.
6. Свалете капака и добавете сол и пипер на вкус.
На бейби морковите и чери доматите:
1. Измийте консервираните бейби моркови и ги оставете да се отцедят.
2. Сипете олио в тенджерка и запържете малко лук. Извадете го в купа, достатъчно голяма, за да побере бейби морковите и чери доматите.
3. В същия съд, в който сте запържили лука, разтопете бучка масло на бавен огън, за да не изгори. Добавете сол и пипер и микс от подправки. Огънят трябва да е слаб, за да не покафенее маслото.
4. Добавете бейби морковите и чери доматите.
5. Разбъркайте, така че да се покрият хубаво с маслото.
6. Изключете огъня и покрийте съда с капак.
7. Оставете да престои за 5 мин., свалете капака и разбъркайте хубаво за известно време.
8. Поднесете с пилешките пържоли и гъбения сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ