Пържола с гъбен сос
Пържена свинска пържола с чесън и гъби.
Необходими продукти:
- тънка пържола за пържене
- скилидка чесън
- 200 г гъби
- 1/2 глава нарязан лук
- немска горчица
- соев сос и сос от стриди
- сол и пипер
- 1 чаена лъжичка царевично нишесте разтворено във вода
Начин на приготвяне:
1. Направете 2-3 прореза в месото и сложете парченца чесън. Намажете едната страна на пържолата с горчица.
2. С намазаната страна надолу сложете пържолата в тиган за пържене. Поръсете малко сол и пипер.
3. Приготвяйте и от двете страни по няколко минути. Извадете от тигана и поставете в чиния.
4. В същия тиган сложете лука и гъбите. Добавете малко соев сос и сос от стриди. Забъркайте и малко царевично нишесте, за да сгъстите соса.
5. Излейте върху пържолата. По желание можете да сложите малко кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ