Пикантен самбал с дюли
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3935
Лесно вегетарианско индийско ястие.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 4 скилидки чесън, много фино нарязани
- 3 червени тайландски чилита, много фино нарязани
- 1 парче от около 5 см джинджифил, обелен и счукан
- 1 малка глава червен лук, фино нарязан
- 2 с.л. осолени печени фъстъци, едро нарязани
- 2 малки дюли, обелени, разполовени, почистени от семената и нарязани на кубчета с големина около 0,5 см
- 2 с.л. пресен сок от лайм
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. едро нарязана мента
- 1 с.л. едро нарязан кориандър
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган сгорещете зеленчуковото олио.
2. Прибавете чесъна, чилитата, джинджифила и лука и варете на умерен огън до омекване - около 4 мин.
3. Прибавете фъстъците и гответе около 3 мин. Прибавете дюлите, сока от лайм, захарта и солта. Покрийте и оставете да къкри като разбърквате няколко минути, докато дюлите леко омекнат или около 3 мин.
4. Оставете да се поохлади и прибавете ментата и кориандъра преди сервиране.
Най-важните съставки
джинджифил, дюли, захар, зеленчуково олио, кориандър, лайм, мента, сол, фъстъци, червен лук, червено чили, чесън
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ