Пиле със сладко от дюли и картофи
Картофи, пилешки гърди и сладко от дюли в нетрадиционна комбинация.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- черен пипер
- ½ глава лук
- ½ филе пилешки гърди
- масло
- сладко от дюли
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Покрийте тавичката с хартия за печене.
3. Обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгчета, около ½ см., и ги наредете на дъното на тавичката, залейте с олио, наръсете обилно с млян черен пипер и сол.
4. Разрежете лука на тънки полумесеци и наредете на пласт върху картофите. Разрежете пилешкото месо на тънки филийки, около ½ см., и наредете върху лука. Покрийте всяко парче пилешко месо с малко масло, наръсете със сол и пипер и сложете по 1 ч. л. сладко от дюли върху всяко парче.
5. Запечете във фурната за 40 минути.
6. Сервирайте топло (със студена бира)!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ