Рецепта с дюли и захарен сос
Гарнитура или десерт с карамелизирани дюли.
Необходими продукти:
- 2 големи дюли (около 1 кг)
- 1/2 ч. ч. захар
- 1 пълна с. л. брашно
- малко канела, ако имате шушулка
- олио
- вода
Начин на приготвяне:
1. Разтопете захарта в тенджерка на слаб огън, добавете канелата и изчакайте да се разтопи напълно.
2. Прибавете 1/2 ч. ч. вода като внимавате разтопената захар да не прегори от реакцията с водата. Разбъркайте докато всичката захар се разтвори.
3. Когато се разтвори напълно, добавете брашното, което предварително сте смесили с малко вода на гладка паста.
4. Разбъркайте и заделете.
5. Обелете и махнете твърдата част на плодовете, нарежете на около 8 филийки с дебелина по-малко от 1 см. Не е задължително дюлите да са обелени.
6. Запържете филийките в олио, докато омекнат и заделете.
7. Когато всички резени са готови, разбъркайте със соса и добавете 1/2 чаша вода и бъркайте на слаб огън 5 мин.
8. Извадете шушулката канела и поднесете. Можете да поднесете със свинско месо, сготвено с къри мадрас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ