Регистрация

Печен хотдог от тесто за пица

Печен хотдог от тесто за пица
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1984

Домашни кренвиршки с готово тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 кренвирша
  • 1 пакет тесто (готово - от тези за пици и мекици)
  • брашно за премесване
  • вода и сода (около 50 грама)
  • 1 жълтък
  • моркса сол или кашкавал, или семена за коричката

Начин на приготвяне:

1. Премесете тестото и го разделете на 6 парчета.

2. Разстелете едно парче на дълъг фитил. Вземете кренвирш и увийте фитила около него като започнете на 2 пръста от началото и приключите на толкова от другия край. Тестото трябва да е плътно увито около кренвирша без да се застъпва. Когато сте готови с първия, повторете упражнението и с останалите 5 броя.

3. Кипнете вода в касерола, разтворете содата и пускайте по отделно всяка кифличка с кренвирш да се вари за по минута. Вадете в тава, застлана с хартия за печене.

4. Намажете кренвиршките с разбит жълтък и отгоре поръсете добавка по желание - рендосано сирене, семена, наситнени пресни подправки, едра сол, шарена сол, шайби колбас или друго.

5. Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за 12-15 минути. По кората ще познаете кога са готови хотдозите.

6. Поднесете с любимия сос и салата по желание.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта