Домашни кренвиршки с кашкавал
Вкусна тестена закуска с кренвирши и сос.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
- 1/2 ч.ч. топла вода
- 1/2 суха мая
- 1/4 ч.л. сол
- 2/3 с.л. захар
- 1 с.л. олио
За плънката:
- 8 кренвирша
- 400 г кашкавал
- 400 г гъста доматена салца или кетчуп
- чубрица/шарена сол на вкус
- олио за намазняване на тавата
Начин на приготвяне:
1. Изсипете маята в топлата вода и оставете за 5-7 мин.
2. Смесете в купа брашното, солта, олиото и захарта, изсипете маята и замесете тесто.
3. Направете го на топка, намажете повърхността му с олио и го оставете да втаса на топло място между ½ и 1 час.
4. Разделете тестото на 8 малки топки и ги разточете върху дъска, така че да станат тънки овали, в които може да се увие кренвирш.
5. Намажете вътрешната страна на всеки от тях с доматена салца/кетчуп, поръсете с подправки, сложете кренвирш в средата и завийте.
6. Намазнете тава, подредете в нея кренвиршките и ги печете за 30-35 мин. или до готовност в предварително загрята фурна на 200 С.
7. Можете да поднесете с майонезен или чеснов сос за потапяне.
Забележка: Ако не ви се занимава с месене, използвайте 500 г купено тесто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ