Печено свинско с портокал
Средно | Порции 4
| Видяна: 5634
Нетрадиционно свинско с подправки и портокалов аромат.
Необходими продукти:
- 40 гр. масло
- 350 мл. сок от портокал
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 скилидка чесън
- щипка чили на прах
- щипка сух риган
- 1 кг. свинско филе
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Разтопете маслото в тиган, добавете портокаловия сок, портокаловите кори, чесъна, чилито и ригана, сол, пипер и разбъркайте добре.
3. Поръсете месото със сол и пипер и го сложете да се пече.
4. Изсипете сместа и печете, като периодично обръщате месото, за около час.
5. Нарежете и сервирайте със соса от месото.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ