Печено пилешко с пушено сирене, сметана и пресен лук
Пилешки гърди в сметанов сос с пушено сирене и пресен лук.
Необходими продукти:
- 600 г пилешко месо
- 180 г пушено сирене
- 3 стръка пресен лук
- 250 мл сметана
- 3 с.л. олио
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото нарежете на едро, обтрийте със сол и пипер и покапете с олио.
2. В тиган сгорещете малко олио и на сиелн огън запечатайте мръвките за по 40-тина секунди от страна. Прехвърлете в тавичка.
3. В същия тиган добавете още лъжица олио и запържете в нея наситнения чесън. Налейте сметаната и намалете огъня на слаб. Нарежете вътре пушеното сирене и бъркайте докато се поразтопи. При нужда добавете сол и овкусете с пипер.
4. Махнете от огъня, добавете в сметановия сос наситнен пресен лук и с получената смес залейте месото.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
6. По желание след изваждане поръсете с още пресен лук или магданозени листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ