Кавърма от пилешки гърди с праз
Средно | Порции 3
| Видяна: 7759
Невероятно - колко вкусна може да е комбинацията между лук и пиле.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 3 стръка праз лук
- пикантина за пиле (по желание)
- черен пипер
- олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на жулиени а праза на средно големи парчета.
2. В тенджера сложете малко олио и задушете пилешките жулиени.
3. След като месото се запържи за около 5 минути, добавете и нарязания праз и гответе без капак за около 30 минути. Често разбърквайте, за да не загори празия лук.
4. Ястието е готово когато водата от празия лук се изпари.
Това ястие може да се приготви и в комбинация с гъби.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ