Печено агнешко с подробица от булгур
Празнична агнешка плешка с гарнитура и дробине.
Бон Апети
Излъчен на 05.05.2017
Готвим агнешко на бавен огън по рецепта на Лора и Стоян, като спазваме препоръките на стара народна рецепта от Плиска. Научаваме също, че когато си купим комплект дреболийки, черния дроб се готви отделно, защото се изсушава прекалено бързо. Затова го варим за няколко минути, а останалата карантия варим по-дълго до готовност. После черния дроб и другите дреболийки нарязваме заедно на кубчета и ги запържваме с пресен лук, чесън подправки и булгур. Това е основата, която слагаме в тавата за печене на плешката.
Следва да обтрием плешката с подправки и масло, да я сложим да легне върху гарнитурата и да я завием с булото. След това опаковаме в алуминиево фолио и печем на 190 градуса за 4 часа. Открехваме фолиото и булото и допичаме до златиста коричка. А накрая събираме семейството на празничната софра, наливаме червено вино, поднасяме салати и се наслаждаваме на вкусо домашно печено агнешко, приготвено по народна рецепта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ