Регистрация

Агнешка яхния с лук



Агнешка яхния с лук
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1787

Агнешки бут с орехи и гарнитура от кускус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.10.2017

Агнешка яхния от бут с ориенталски привкус готвят Лора и Стоян, като обезкостяват бут от блеещото животинче, за да го превърнат във вкусни хапки, задушени със зеленчуци в бульон и сервирани върху канапе от кускус. 

Първо бутът се превръща в мръвчици, които се осоляват, опипрят и поръсват с брашно, а после се запържват в дълбока тенджера с масло докато хванат хрупкава коричка. След това месото се вади и на негово място се настанява голямо количество лук, който се карамелизира в мазнината. Към него се добавят накълцани орехи, подправки и бульон, мръвките се връщат и започва двучасовото къкрене, в което агнешкото има за задача да се превърне в апетитна яхния. А тя се обогатява с добавката на чесън, захар и сироп от нар.

Накрая ястието се сервира по ориенталски - върху канапе от кускус и поръсено със семена нар - хем народно, хем модерно - вижте точно как се прави:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта