Регистрация

Печени черни миди в чесново-джинджифилов сос

Печени черни миди в чесново-джинджифилов сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2865

Красиво предястие, мезе или част от основното ви блюдо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г черни миди
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • ½ ч.ч. пилешки бульон
  • 2 ч.л. пресен кориандър
  • 2 ч.л. магданоз
  • 1/8 ч.ч. пресен джинджифил
  • 1/8 ч.ч. бял лук
  • 4 скилидки чесън
  • студено пресован зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Вземете голям и дълбочък тиган. Сипете малко зехтин. Накълцайте ситно джинджифила, чесъна и лука и ги запържете в зехтина на средно силен огън докато станат прозрачни.

2. Оставете котлона на средно силна степен и прибавете виното и бульона. Прибавете към тях накълцания кориандър и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Не кипвайте, тъй като готвите с вино, а просто оставете на средно силен огън. Разбъркайте, за да се смеси всичко и прибавете мидите.

3. Мидите се готвят много бързо, като скаридите. Ще познаете, че са готови когато видите, че всички са се отворили и месото вътре е меко. Сложете по малко от соса във всяка мида, а може и отгоре. Мидите би трябвало да са напълно готови след 10-15 минути.

4. Свалете от огъня и сервирайте като предястие или част от основното ястие.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта