Печени пилешки гърди с майонеза и картофи
Пилешко на бавен огън с майонезен сос, кашкавал и билки.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди
- 6 средни по размер картофа
- 1 голяма глава лук
- 50 грама масло
- 200 мл сметана
- 200 грама майонеза
- 150 грама кашкавал
- 1 с.л. галета
- 1/2 с.л. сладък червен пипер
- 3 скилидки чесън
- сол, черен пипер и билки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Вземете гювеч или друг огнеупорен съд, намазнете дъното му и на него наредете нарязания лук.
2. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки филийки с дебелина от 2-3 мм. Наредете ги върху лука.
3. Поръсете с подправки без да разбърквате и сложете пласт майонеза.
4. Нарежете пилешките гърди на парченца, овкусете ги с подправки по избор и ги разпределете върху майонезения слой в гювеча.
5. Рендосайте кашкавала, смесете го с майонеза и намачкан чесън, добавете билики, разбъркайте хубаво и излейте върху пилешкото.
6. Най-отгоре поръсете с червения пипер и галета и сложете ястието да се пече във фурна за 1:30 часа на 200 градуса.
7. Поднесете поръсено с наситнени пресни билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ