Печени патладжани с домати и чесън
Нетрадиционно кьопоолу от печени патладжани с пресни домати.
Необходими продукти:
- 6 патладжана
- 4 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
- 3 големи домата
- 2-3 скилидки чесън по желание
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измийте патладжаните, надупчете ги с клечка за зъби и пуснете в подсолена вряла вода за 15 минути. Захлупете с капак и не дръжте на котлона. След това измийте със студена вода, намазнете с малко зехтин и пуснете патладжаните да се изпекат на фурна.
2. Печените патладжани изчакайте леко да се охладят, за да не парят на пръстите, след това обелете и нарежете на много ситно. В патладжанената каша сипете 2 с.л. зехтин, намачкан чесън, сол и пипер на вкус, разбъркайте добре и прехвърлете в съдинка за поднасяне.
3. Измийте доматите и нарежете на кръгчета. Забучете ги в патладжанената смес. Отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз. Поднесете като предястие или вид екстравагантно кьопоолу.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ