Печени картофи с бекон във фолио
Картофи на жар с лук, месо и майонеза.
Необходими продукти:
- 6 средни картофа
- 100 грама бекон
- връзка зелен лук
- майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Увийте всеки картоф във фолио и пуснете 6 героя на нашето мезе да се пекат във фурна или в жарава (барбекю), ако сте на открито.
2. През това време наситнете няколко стръка пресен лук и ги смесете с майонезата и подправки на вкус.
3. Нарежете бекона на ленти.
4. Печете картофите 40-55 миути в зависимост от силата на огъня и големината им.
5. Извадете ги, изчакайте леко да се охладят и отрежете капачетата.
6. С малка лъжичка изгребете сърцевината и сложете в празното пространство резен бекон и майонезена смес.
7. Ако картофите са разпадливи, просто ги срежете на две по дължина и въху всяко парче намажете с майонеза и лук и сложете бекон.
8. Хапвайте като гарнитура към печено месо или като мезе за биричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ