Картофи с шунка и кашкавал във фолио
Печени картофи с кашкавал, шунка, майонеза и подправки.
Необходими продукти:
- 8 средни по размер картофа
- 200 г шунка
- 200 г кашкавал
- 2 с.л. майонеза
- 3 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
- зелена подправка по избор (магданоз, копър, мащерка, чубрица или розмарин)
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте и нарежете всеки на 4 дебели кръга по дължина.
2. Чесъна намачкайте на паста и изсипете в купичка. Добавете майонезата и насинената зелена подправка и разбъркайте.
3. Шунката нарежете на много малки кубчета, а кашкавала рендосайте. Смесете с майонезения сос и подправете с черен пипер.
4. Отделете си 8 листа алумииево фолио. Взимайте четирите части на един картоф, мажете ги със смеската и ги обединявайте във фолиото така че да се събира цял картоф, но с плънка. Завивайте стегнато.
5. Подредете картофите в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ