Регистрация

Картофи по селски с чесън и розмарин

Картофи по селски с чесън и розмарин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1285

Печени картофи с кожички и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г - 1 кг картофи
  • 4 скилидки чесън
  • няколко клонки розмарин
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер
  • растителна мазнина за готвене (олио или зехтин)

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите много добре. Разполовете всеки от тях и всяка половинка нарежете на 3 полумесеца (като формичката от снимката).

2. В пасатора сипете 6 с.л. растителна мазнина и добавете листенца розмарин, скилидките чесън, сол и пипер. Пюрирайте. Можете да намачкате в хаванче същата смес.

3. Добавете брашното в ароматнта смес. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте по полумесец картоф, овалвайте в подправките и редете в тавата. Можете също да изсипете картофите в найлонов плик, да ги залеете с панировката и да раздрусате - става по-бързо.

4. Печете картофите на 190 градуса до образуването на апетитна коричка. Времето за готвене зависи от спецификите на сорта картофи и от фурната.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта