Печени картофи със синьо сирене и масло
Картофи Ана - печени картофи с масло на редове.
Бон Апети
Излъчен на 14.02.2018
Вкусни и лесни печени картофи, които могат да изпълнят функцийте на предястие, гарнитура, винено мезе или безмесно основно готвят Лора и Стоян, като използват само четири продукта за направата на много вкусно ястие. Тук въпросът е как точно се готви, за да се получат страхотни редове от добре намазнени картофи, попили аромата и мазнинаката на разтопено масло и синьо сирене.
Първо картофите трябва да се обелят, измият и нарежат на много тънко. За да постигнете идеалните кръгчета, можете да използвате мандолина. Следва да разтопите заедно в касерола на водна баня или слаб огън масло и синьо сирене. Намаслява се тава с високи бордове, подрежда се пласт картофи, намазва се с масления сос, после пак картофи, пак сос и така докато се завърши с картофи. Не избирайте прекалено широка тава, за да се получи традиционната за ястието височина.
Тавата се завива с фолио и картофите се пекат за 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна. След това се изваждат, обръщат и нарязват на правоъгълни порции. Те се редят в тава, застлана с хартия за печене и се допичат на 180 градуса за 12-15 минути. Сервирате се топли и поръсени с наситнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ