Задушени картофи с масло и копър в гювеч
Крехки картофи на фурна в масло.
Печените картофи са идеална гарнитура към любимото месо или риба, както и добро решение за мезмесно осново, което се приготвя бързо и засища добре. Ако се изпекат, застъпени на редове, в достатъчно количество течност и мазнина, стават приятно сочни, с апетитно сосче и доста крехки. А последният ред отгоре хваща апетитна коричка, която да придаде и хрупкав елемент на това иначе простичко и лесно ястие. Как точо се прави - показват в канала Dazzle Spoon.
Картофите се обелват, нарязват се на средно дебели шайби и се пускат в гювеч или дълбока тава. Добавя се сол, малко олио и доста масло. Налива се вода и се пече на 180 градуса за 40-45 минути. Копъра можете да добавите още в началото на готвенето, но ние съветваме да го сложите на 30-тата минута и да разбъркате, за да остане по-свеж при сервирането. Освен него можете да добавите и намачкан чесън, който да ароматизира неустоимо картофките. Но, ако го слагате, забравете за целувки след това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ