Печени картофи на микровълнова с подправки
Постни картофи в йенска тенджера на микровълнова.
Необходими продукти:
- 5 картофа
- 2-3 с.л. олио
- 2 с.л. вода
- сол
- сухи подправки по избор (риган, чесън на прах, шарена сол, кубче бульон)
- пресен копър за гарниране по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на гредички или полумесеци.
2. Прехвърлете в йенска тава с капак.
3. Поръсете със сол и избрана от вас подправка и разбъркайте добре.
4. Сипете водата на дъното, като внимавате да не отмие подправките.
5. Покапете равномерно с олио и захлупете с капак.
6. Пуснете да се пече на висока степен в микровълновата за 15 минути.
7. По желание след изваждане поръсете с наситнен пресен магданоз и поднесете като постно основно или гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ