Паста с яйце и кашкавал на микровълнова
Спагети на микровълнова с кашкавал и запечено яйце.
Необходими продукти:
- 100 г паста (макарони, спагети, кускус или друго по избор)
- 150 мл вода или бульон
- 1/2 кубче бульон, ако използвате вода
- сухи подправки по избор - чили на люспи, босилек или риган
- 50 г кашкавал
- 1 яйце
- 2-3 с.л. сметана по желание (може и мляко)
Начин на приготвяне:
1. Ако използвате прекалено дълга паста (спагети или талятели), натрошете на по-къси парчета, така че да се съберат в купичка за микровълнова. Поставете в съда и залейте с вода или бульон, така че да ги пкрие напълно. Добавете избрана от вас подправка и пуснете на 3 минути. Ако използвате бульонче на кубче, натрошете го с пръсти отгоре.
2. През това време рендосайте кашкавала или друго избрано от вас жълто сирене.
3. Разбъркайте кашкавала и полусварената паста. Добавете сметана или мялко, ако течността е твърде извряла. Отгоре чукнете яйцето. Захлупете с обратното на паничка, за да не изпоцапа яйцето микровълновата, ако гръмне.
4. Върнете в печката за 1-1:20 минути и извадете.
5. Изчакайте да се охлади и по желание поръсете с прясна билка или наситнен пресен лук. Хапвайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ