Карамелени картофи в патешка мас
Картофи с патешка мас на фурна.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 150 мл патешка мас
- 3 с.л. кафява захар
- 1 с.л. сол
- чесън (няколко скилидки по желание)
- пушен или лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите с все обелките да се сварят до полуготовност в тенджера с вода, която ги залива.
2. В тенджера изсипете патешката мас и подгрейте. Добавете захарта, солта и по желание намачкана скилидка чесън и подправки. Оставете да зацвърчи.
3. Готовите картофи обелете и нарежете на големи хапки. Внимателно прободете с вилица на места.
4. Пуснете във врелия сос с патешката мас и разбъркайте хубаво, за да попие от всички страни.
5. Пресипете в тавичка и запечете на 200 градуса за 25-35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ