Яйца с кренвирши на микровълнова
Омлет на микровълнова в халба.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 кренвирш или 120 г шунка или бекон
- сол и пипер на вкус
- чубрица по желание
- 2 с.л. мляко, течна сметана или майонеза
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в халба или купичка, която е подходяща за микровълнова фурна.
2. Нарежете кренвирша на полумесеци или колбаса - н кубчета.
3. Добавете мляко, сметана или майонеза към яйцата, изсипете вътре и месната част на ястието, поръсете с чубричка, мащерка и лют пипер по желание и разбъркайте.
4. Пуснете ястието да се запече на най-силната степен за 1 минута.
5. Извадете, разбъркайте с вилица и пъхнете на умерена сила за още 1:30-2 минути.
6. Изчакайте 2-3 минути преди да хапвате, за да не се изгорите. Поднесете си и хляб по желание.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ