Печени в кора зеленчуци
Зеленчуков гювеч с царевица.
Необходими продукти:
- 4 листа дървена кора за печене (за да постигнете същия автентичен вкус, можете да използвате и гювеч)
- 1 голям патладжан
- 5-6 картофа (ако предпочитате сладки)
- 1 червена сладка чушка
- 1 жълта сладка чушка
- 2 тиквички
- 8 стръка аспержи
- 8 бейби царевички
- универсална подправка на вкус
- 100 мл доматено пюре
Начин на приготвяне:
1. Задушете на пара картофите, докато поомекнат и заделете.
2. Нарежете патладжана и тиквичките на филийки и ги запечете леко на грила. Заделете.
3. Изпечете по същия начин чушките, за да ги обелите и също оставете да се охладят.
4. Нарежете картофите на филийки.
5. Сложете кората за печене с нишките надолу и леко намажете с олио от канола, за да не залепне. В средата подредете слой зеленчуци, като започнете с картофи, след това патладжан, тиквички, чушки и овкусете със сухата подправка много добре всеки ред. Ако редите в гювеч, следвайте пак тази последователност.
6. Покрийте с 2 стръка аспержи и бейби царевички.
7. Увийте зеленчуците в кората и завържете здраво в двата края с канап, за да не излиза парата. (Похлупете хубаво гювеча)
8. Изпечете на грила, а след това в загрята предварително фурна за 14 мин., ако работите с кора или за 30 мин. мин. на силна фурна, ако готвите в гювеч.
9. Сложете в чиния и срежете завързаните краища, за да отворите кората.
10. Полейте зеленчуците с доматения сос и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ