Печени зеленчуци с доматен сос
Печени тиквички, патладжани, картофи и домати
Необходими продукти:
- 2/3 средно големи картофа
- среден патладжан
- 1 малък американски орех (по избор)
- 1 зелена чушка
- 5 тиквички
- 2 консерви от по 400 г нарязани домати
- сирене фета
Начин на приготвяне:
1. Обелете и извадете от черупката американския орех и след това го нарежете на кубчета от по 2 см. Нарежете картофите и патладжана на филийки с дебелина 1 см. Отстранете семената на зелената чушка и я нарежете на дебели ленти. Почистете тиквичките от дръжката и горния край и ги разполовете по дължина.
2. Подредете необходимите продукти в следния ред: картофи, патладжан, нарязани домати, колкото да ги покрият, американски орех, зелена чушка, тиквички и завършете с останалите нарязани домати.
3. Сложете на 200°C в предварително загрята фурна и печете 45 мин.
4. Извадете от фурната и покрийте с натрошено сирене фета и печете още 15 мин.
5. Извадете от фурната и оставете да се охлади преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ