Пържен ориз с ананас в ананасова кора
Пълнен ананас с ориз и месо.
Необходими продукти:
- 1 ананас
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 1 червен лук, нарязан на кубчета
- 1/2 чушка, нарязана на кубчета
- 2 малки червени чилита, нарязани на кубчета
- 2 малки зелени чилита, нарязани на кубчета
- 250 г свинско или пилешко, нарязано на кубчета
- 100 г сварени скариди
- 4 купи варен студен ориз (най-добре от предишния ден)
- 50 г печено кашу
- 2 стръка зелен лук, нарязан на кубчета
- 2 с.л. светъл соев сос
- сол на вкус
- 2 червени чилита, нарязани на филийки без семената (за украса)
- 2 зелени чилита, нарязани на филийки без семената (за украса)
- 1 с.л. пържен лук (за украса)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте месото в 1 с.л. соев сос за малко, преди да нарежете ананаса.
2. Измийте кората на ананаса с вода. Срежете го наполовина по дължина и извадете сърцевината. Запазете кората, за да я напълните после. Запазете 150 от сърцевината на ананаса (фино нарязана на кубчета), която ще прибавите по-късно при готвенето.
3. Загрейте олио в уок. Добавете лука, чилитата и чушката. Запържете до омекване.
4. Добавете месото и продължете да пържите до готовност на месото.
5. Прибавете скаридите и ориза и гответе докато оризът се затопли съвсем.
6. Смесете с нарязания на кубчета ананас, кашуто и зеления лук с останалия соев сос и малко сол на вкус.
7. Напълнете кората ананас с пържения ориз и поръсете малко чили и пържен лук отгоре за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ