Регистрация

Печена тиква с мляко и яйца



Печена тиква с мляко и яйца
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4114

Тиква на фурна със заливка от мляко, яйца и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Крем-карамел с тиква - така нарича кулинарната влогърка Диди своя сладкиш с основа от печена тиква и крем от мляко със захар. Това не е оригинален крем-карамел, но е идеен начин да си направим десерт без брашно, който прилича на крем карамел, но вместо дъно от разтопена захар има основа от апетитни карамелизирани тиквени хапки.

За целта първо си нарязваме тиквата на кубчета, подреждаме ги на дъното на тава за печене, поръсваме със захар и бутаме във фурната на 180 градуса за 40-60 минути. През това време не ни остава много работа. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, добавя се ванилия и мляко. С тази смес се залива изпечената тиква.

Тук е важно да поставим тавичката в по-голям съд и да готвим на принципа на крем карамела - на водна баня и ниска температура. А после е добре и да проявим търпение сладкишът да се охлади преди да започнем да го вадим и сервираме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта