Регистрация

Кекс от белтъци с карамел



Кекс от белтъци с карамел
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2175

Сладкиш от печени бити белтъци с карамелен сос и дулсе де лече.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.03.2017

Правим си на пръв поглед много лесен сладкиш само с три продукта, но в готвенето му има важни тънкости, с които трябва да се съобразим, ако искаме да се получи кекс без брашно с мека белтъчна сърцевина и хрупкава карамелена коричка. Добре е за този десерт да имаме формичка с махащо се дъно, а още по-хубаво би било, ако е и с дупка. Разбира се, ще се получи и в тавата, завещана от баба, но няма да е така привлекателен. Точността на градусите на фурната също е от значение.

Първо си разбиваме белтъците на пресни яйца със стайна температура на пяна, а след това си правим карамел от разтопена захар. С получения карамел внимателно намазваме дъното и стените на кексовата формичка и пускаме фурната да загрява на 115 градуса без вентилатор. Разпределяме белтъците върху карамела и печем за един час на водна баня. След това оставяме на изключена фурна за още час, а после охлаждаме в хладилник за поне 8 часа и чак тогава вадим от формичката. После поливаме с дулсе де лече (можете да опитате с разтопен шоколад или готов карамелен топинг за сладоледи и понички) и прибираме за още време в хладилника докато се стегне. Крайният резултат е зашеметяващо вкусен и си заслужава чакането.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта